Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

23

°c

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Donja Voća

Temeljem poziva predstojnice Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Ljerke Jović – Mikor, u Donjoj Voći je 19. lipnja održana konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Općine Donja Voća.

Sjednica, koju je na njenom početku vodila predstojnica Ureda državne uprave, započela je državnom himnom nakon čega se pristupilo čitanju rezultata provedenih lokalnih izbora za područje Općine Donja Voća. Potvrđeno je da je od ukupno 11 vijećničkih mandata najviše – 5 osvojila lista HDZ-a, 4 mandata osvojila je koalicija HSS-SDP, 2 mandata lista HNS-a.

Utvrđena su i imena kandidata s izbornih lista koji su temeljem ostvarenih rezultata ostvarili pravo biti članovi Općinskog vijeća. Dvoje od njih zamijenit će drugi kandidati s lista na kojima su bili kandidirani – Krunoslava Jurgec (HDZ), koji će obnašati funkciju načelnika, mijenjat će Stjepan Bolčević (HDZ), Josipa Lazar (HDZ) koji će obnašati funkciju zamjenika načelnika, mijenjat će Silva Hrženjak (HDZ). Svoj izostanak sa sjednice radi spriječenosti opravdao je vijećnik liste HSS-SDP Darko Patrčević.

Potom je utvrđen novi saziv Općinskog vijeća Općine Donja Voća koji čine Zlatko Kanjir, Ivan Banfić, Jadranka Jakopec, Stjepan Bolčević te Silva Hrženjak svi HDZ, Danijel Šteković, Stanko Tocko, Darko Patrčević te Tanja Jovanović Šincek sa liste SDP-HSS, Josip Vincek lista HNS te nezavisni Josip Cingesar.

Sjednicu je nastavio voditi prvi kandidat za člana Općinskog vijeća s liste koja je na izborima osvojila najviše glasova – Zlatko Kanjir (HDZ) koji je pročitao tekst prisege nakon čega su svi članovi novog saziva Općinskog vijeća položili prisegu. Pristupilo se potom izboru članova odbora Općinskog vijeća. U Odbor za izbor i imenovanje jednoglasno su izabrani, na mjesto predsjednika Ivan Banfić (HDZ), a za članove Stjepan Bolčević te Danijel Šteković.

Zatim se pristupilo izboru predsjednika Općinskog vijeća. Prijedlog Odbora za izbor i imenovanje da se za predsjednika Općinskog vijeća izabere Josip Vincek (HNS) prihvaćen je sa 6 glasova ZA, 1 suzdržani glas te 3 glasa PROTIV. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog da potpredsjednici Općinskog vijeća budu Jadranka Jakopec (HDZ) i Danijel Šteković (HSS-SDP). Vođenje sjednice preuzeo je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća koji se zahvalio na povjerenju te zaželio Vijećnicima uspjeh u novom mandatu, nakon toga je sjednicu i zaključio.

Čestitke članovima Općinskog vijeća uputili su i načelnik Kruno Jurgec te njegov zamjenik Josip Lazar.

fb