Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

33

°c

Moja prva stotka

Sjeverozapadna Hrvatska je, zbog svojih prirodnih obilježja i razgranate cestovne mreže, iznimno pogodna za bavljenje biciklizmom, razvoj cikloturizma i organizaciju biciklističkih događanja. Biciklizam je ne samo zdrav već i iznimno zabavan način provođenja slobodnog vremena, ponuda opreme je sve veća i dostupnija, a posebnu čar vožnji na dva kotača daje mogućnost stalnog rušenja vlastitih granica i neponovljivi osjećaj postignuća nakon uspješno odvožene rute.

 

U želji da se taj zdravi i zabavni način rekreacije dodatno popularizira, potakne bicikliste da se još ozbiljnije posvete svojoj strasti i promoviraju cikloturistički potencijali regije, Trail – Full Cycling Experience i Biciklistički klub „Puls” su osmislili novo, zanimljivo i zabavno događanje – manifestaciju Moja prva stotka/Brevet koje će se na području Varaždinske i Međimurske županije održati u subotu 14. srpnja 2018.

 

Moja prva stotka je usmjerena na rekreativce koji se žele odvažiti osvojiti granicu od 100 odvoženih kilometara u obliku neke organizirane manifestacije. Manifestacija nije utrka, nema vremenskih očekivanja ni ograničenja, a „stotka” se vozi kružno na način da se biciklisti prijave na jednom od tri startna mjesta (Donja Voća, Gornji Kneginec ili Čakovec) te vozeći kružno, suprotno od smjera od kazaljke na satu, na preostalim punktovima skupljaju pečate sve dok se ne vrate na lokaciju s koje su krenuli, koliko god to brzo bilo. Biciklist koji skupi sve potrebne pečate moći će se s ponosom prozvati „stotkašem”. Kotizacija iznosi 50,00 kuna, na svim je punktovima osigurana okrjepa, a vozače koji se prijave rano, uz poklon paket, očekuje i posebna majica.

 

Brevet je orijentiran na ozbiljnije rekreativne bicikliste koji žele probiti barijeru od 200 odvoženih kilometara. Brevet se također vozi kružno, ali s početkom i startom na jednoj lokaciji – u Čakovcu. Djelomično slijedi istu rutu kao i „stotka”, a pečati se skupljaju putem koji bicikliste, nakon Donje Voće vodi put Sljemena te ih preko Gornjeg Kneginca vraća u Čakovec. Kotizacija za Brevet iznosi 70,00 kuna.

 

Moja prva stotka/Brevet organiziraju se u uz potporu Općine Donja Voća, Općine Gornji Kneginec te Grada Čakovca i Međimurske županije, a uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

Prijave za oba događanja možete pronaći na Ticket2Go.hr (link https://www.ticket2go.hr/tickets/28-HT364F45 ). Mlađi od 18 godina na manifestaciji mogu sudjelovati u pratnji punoljetne osobe.

 

fb

Dokumenti za preuzimanje