Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

16

°c

Nova vatrogasna zvanja

Ispred vatrogasnog domu u Ivancu minulog vikenda vježbom i ispitima završen je program osposobljavanja za zvanje vatrogasac kojeg su zajednički organizirali DVD Donja Voća,VZG Ivanec,VZO Bednja,VZG Lepoglava i DVD Klenovnik, a samo osposobljavanje odradili su predavači iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Spomenuti DVD-i i Vatrogasne zajednice pridaju veliku važnost stručnom osposobljavanju i usavršavanju vatrogasnih kadrova ,a što je nezaobilazan čimbenik izvršavanja osnovnih zadaća vatrogasne struke.

Nakon 74 sata teorijske i praktične obuke u Donjoj Voći i Ivancu, završni ispit iz sedam predmeta uspješno položilo 45 polaznika , iz DVD Donja Voća : Simon Cingesar,Sandi Stanko,Jurica Kanjir,Tamara Kanjir,Gloria Smontara,Adrijana Leskovar,Petra Vrabec,Marina Gregur,Mateja Kokot,Julijana Leskovar i Monika Kočet.

Usporedno sa završnom vježbom u Varaždinu šestero članova uspješno je položilo ispit za stjecanje zvanja vatrogasac 1.klase.Zvanje su stekli Danijel Komes,Nikola Žmegač,Emil Kanjir,Ernest Kralj,Dalibor Pintarić i Antonio Medenjak.

Veselje zbog uspješnog stjecanja novih zvanja pokvarila je požarna intervencija u Slivarskom 10. Brzom i uspješnom intervencijom zaustavljeno je širenje požara na krovištu uz upotrebu minimalne količine vode.,dok će se šteta na krovištu utvrditi kasnije.

fb