Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

33

°c

Održano 16. gradsko natjecanje ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa

 

10. ožujka u OŠ grofa Janka Draškovića u Klenovniku održano je 16.gradsko natjecanje ekipa prve pomoći mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje je okupilo 10 ekipa prve pomoći i to: 8 ekipa prve pomoći iz kategorije podmlatka tj. ekipa osnovnih škola i 2 ekipe prve pomoći iz kategorije mladeži, tj. 2 ekipe SŠ Maruševec. Natjecanje je okupilo ukupno 60 natjecatelja iz 8 osnovnih i dvije ekipe Srednje škole Maruševec.

 

U konkurenciji osnovnih škola sudjelovale su:

  1. OŠ Bednja, Ana Ernoić
  2. OŠ Ivanec, Melita Brodar
  3. PŠ Salinovec –Melita Brodar
  4. OŠ Klenovnik, Karmelka Car
  5. OŠ Lepoglava, Ivana Rod
  6. OŠ Maruševec, Marilena Turk
  7. PŠ Druškovec, Gordana Teodorčević
  8. OŠ Donja Voća, Mateja Smiljanec

a u konkurenciji srednjih škola:

  1. ekipa prve pomoći Srednje škole Maruševec (sš-1) i
  2. ekipa prve pomoći Srednje škole Maruševec (sš-2) i mentorica: Sanja Premec

 

Najbolja ekipa u kategoriji podmlatka bila je ekipa domaćin Natjecanja, ekipa iz OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik u sastavu: Željka Janžek, Ena Gladović, Ida Pintarić, Nika Srednoselec, Sebastijan Pintarić i Katarina Klarić (mentorica: Karmelka Car), a u kategoriji mladeži ekipa Srednje škole Maruševec u sastavu: Nika Pavešić, Davor Balog, Matea Jovanović, Aleksandra Stanković, Tanja Halilović i Renata Halilović (mentorica: Sanja Premec). Čestitke !

Sadržaj natjecanja obuhvatio je provjeru znanja o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći u vidu praktičnih radilišta u dvorani - koja su ocjenjivali suci-medicinsko osoblje i volonteri Crvenog križa.

Glumcikoji su doista ''vjerno'' glumili ozlijeđene bili su učenici iz svih škola natjecatelja i to:

 

Drugo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ ''Gustav Krklec'' Maruševec u sastavu: Doris Hudek, Helena Korpar, Karla Ivančić, David Kelemen, Izabel-Leona Kolman i Lovro Pirović (mentorica: Marilena Turk).

Treće mjesto pripalo je ekipi OŠ Franje Serta Bednja u sastavu: Lorena Brlić, Matea Juriša, Marta Husnjak, Martina Kostanjevec i Ana Strmečki (mentorica Ana Ernoić).

Pobjedničke ekipe iz obje kategorije predstavljati će GDCK Ivanec na Međužupanijskom natjecanju ekipa prve pomoći mladih HCK, 14. 04. u konkurenciji ostalih ekipa prve pomoći iz Varaždinske, te ekipa iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, koje će se održati u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi. Najbolja ekipa s međužupanijske razine natjecanja predstavljati će ove županije na Državnom natjecanju u Vinkovcima u Tjednu Crvenog križa, 12.05.2018.

Pozdravne riječi na samom početku uputila je predsjednica GDCK Ivanec, Josipa Krtanjek, pohvalivši sve natjecatelje jer su odabrali biti članovi upravo ekipe prve pomoći kao jedne od izvannastavne aktivnosti Crvenog križa u školama. Predsjednica GDCK Ivanec zahvalila je školi domaćinu, OŠ Klenovnik, sa kojom GDCK Ivanec ostvaruje iznimno dobru suradnju već šestu godinu kontinuirano.

Mlade Crvenog križa i njihove mentore pohvalio je i g. Mladen Blaško, načelnik Općine Klenovnik, koji je otvorio Natjecanje i izrazio svoje zadovoljstvo održavanjem ovog natjecanja u Klenovniku šestu godinu kontinuirano, te uručio diplome pobjednicima.

Lijepim riječima predsjednice GDCK Ivanec i g. Blaška pridružio se i ravnatelj škole, g. Mijo Barišić, koji je svima zaželio da se ugodno osjećaju u OŠ Klenovnik, te naglasio važnost usvajanja znanja i vještina iz prve pomoći koje su od iznimne važnosti u situacijama kada je pomoć najpotrebnija.

GDCK Ivanec svim natjecateljima poručilo je slijedeće: ponosni smo na sve vas-članove ekipa i vaše mentore, ponosni što ste dio naše humanitarne organizacije, što ste tijekom protekle školske godine usvajali humane vrednote koje promiče Crveni križ, ponosni što ste usvojili vještine koje život znače. Željeli bismo da sve ovo ne završi natjecanjem, već da i nadalje ostanete dio naše humanitarne organizacije !

GDCK Ivanec upućuje iskrene čestitke svima, te zahvaljuje OŠ Klenovnik, svim članovima Komisija, osobama za realistični prikaz ozljeda, glumcima iz škola koje su sudjelovale na natjecanju, volonterima GDCK Ivanec, sucima na radilištima, voditeljicama-animatoricama iz OŠ Klenovnik, a osobito školskom osoblju na iznimnoj susretljivosti, suradnji i uloženom trudu kako bi se natjecanje odvijalo sukladno planiranom.

GDCK Ivanec zahvaljuje Autobusnom prometu Varaždin na sponzorstvu u prijevozu učenika i mentora na Natjecanje, te Draženu Hočuršćaku-poduzeću Infinity na besplatnom fotografiraju Natjecanja, te svima koji ste na bilo koji način doprinijeli našem Natjecanju !!!

 

Ravnateljica GDCK Ivanec: Jasminka Ruhek, dipl.soc.radnik

fb