Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

33

°c

Svečano obilježena 40.godišnjica rada

     Pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća  04.studenog u vatrogasnom domu svečanom sjednicom proslavljena je 40 . obljetnica postojanja i kontinuiranog rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Voća.

     Uz brojne vatrogasce iz trinaest dobrovoljnih vatrogasnih društava sjednici su nazočili saborski zastupnik Anđelko Stričak , predsjednik VZVZ Nedjeljko Vukalović , tajnik VZVZ i predsjednik VZG Ivanca Zvonko Videc , Načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec ,voćanski župnik Marko Zadravec i predstavnici voćanskih udruga i poduzetnika.

     Predsjednik društva Josip Cingesar prezentirao je povijest društva , istaknuvši da je društvo djelovalo i prije u pedesetim godinama i da je bilo brisano 1970.godine.Ovaj jubilej treba prvenstveno zahvaliti ljudima koji su davne 1977.godine prepoznali potrebu osnivanja vatrogasnog društva,kao jednog oblika borbe protiv požara i svih ostalih nedaća koje su ih pratile i događale ime se.Istovremeno,DVD Donja Voća je dilo jedan od oblika civilizacijskog uzdizanja i izgradnje hrvatskog nacionalnog bića,iskazivanje brige za opstojnost voćanskog identiteta,kao i gospodarskog i kulturnog napretka voćanskog kraja.

     U svojim pozdravnim riječima gosti su između ostalog naglasili da se sve više cijeni djelatnost vatrogasaca i njihovih organizacija, što su i vatrogasci zaslužili svojim nesebičnim , humanim i preventivnim radom , svojom hrabrošću na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

     Najzaslužnijim članovima društva dodijeljena su priznanja. Zlatnom vatrogasnom plamenicom odlikovani su Josip Cingesar i Danijel Godinić,zlatnom vatrogasnom medaljom Boris Patrčević , srebrnom vatrogasnom plamenicom Zdenko Skok , Miroslav Gregur , Mario Šestanj Perić i Krunoslav Kukec, brončanom vatrogasnom plamenicom Bojan Krobot i Slavko Perić,brončanom vatrogasnom medaljom Vinko Šestanj i Mladen Kutnjak. Plakete i zahvalnice za potporu vatrogastvu uručene su voćanskim poduzetnicima , udrugama i susjednim vatrogasnim društvima.

 

fb