Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

18

°c

Udruga umirovljenika Općine Donja Voća

Svakog dana održavanja Tragova iskona aktivna i inventivna Udruga umirovljenika i starijih osoba Donja Voća razveseljavala je posjetitelje raznovrsnom ponudom domaće hrane. Prave domaće kolače, kuruzni kruh, pogače, kosanu mast i čvarke marljive su ruke stvarale kako bi posjetiteljima pripremila iznenađenja za nepca.

Nisu iznenadili samo specijalitetima iz krušne peči i kolačima. Brižno osmišljen štand, dekoracije, narodna nošnja, licitarsko srce i ... osmjeh koji se udjeli svakom tko priđe okusiti njihove delicije pravi je melem za oči i dušu.

Osnovana je 01. 04. ove godine ( s time da je do tada djelovala kao Podružnica umirovljenika Ivanec ) danas broji 186 članova. Predsjednik Udruge je gospodin Slavko Lazar iz Donje Voće, dopredsjednik Stjepanžuna iz Gornje Voće i tajnica Silva Hrženjak iz Gornje Voće dok je predsjednik NO Udruge Alojzije Banfić.

Udruga se bavi:

- rekreacijskim sportovima: pikado, šah, ove godine planiraju i streljaštvo,
- organiziraju izlete za svoje članove sa udrugama iz drugih Općina
- pomažu starijim i nemoćnim osobama na području općine
- organiziraju darivanje poklon paketima staračka domaćinstava povodom blagdana.

Budući je oko izložbeno-prodajnog prostora Udruge bila poprilična gužva, a i sami smo probali specijalitete vrijednih umirovljenika, vjerujemo kako će nas i dogodine iznenaditi nečim novim i ukusnim, nešto što će nas podsjetiti na to kako su živjeli naši stari..

U subotu, četvrtog dana trajanja Tragova iskona članovi Udruge snage su odmjerili u pikadu a svakoga dana, poneseni divnom kajkavskom popevkom, punili su i plesni podij.

Bilo je to za nas, a vjerujemo i za njih, nezaboravnih pet dana.

Veselimo se slijedećem susretu dogodine, i novim domaćim specijalitetima!

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

fb