Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

15

°c

Vatrogasna vježba "Voća 2016"

       Pored zaštite od požara i spašavanja materijalnih dobara voćanski vatrogasci imaju veliku ulogu u društvenom životu Općine. Radi toga je ove godine u sklopu obilježavanja Dana Općine Donja Voća po četvrti puta pokrenuta akcija Dan otvorenih vrata u smislu razvijanja svijesti kod mještana o opasnostima od požara, postupcima na mjestu nesreće i preventivnim mjerama te da se na ovakav način približimo mještanima i da se upoznaju sa radom DVD-a.

       Program je započeo razgledanjem vatrogasne opreme i vozila, dok je u dvorištu bila postavljena autoljestva JVP Varaždin ,a djeca i odrasli su stajali u redu da ih se digne u vis i da razgledaju Voću sa ptičje perspektive. U dvorani je bila postavljena izložba vatrogasnih eksponata kolekcionara Josipa Cingesara koju su posjetitelji sa zanimanjem razgledali.

Točno u 16,00 sati zapovjednik DVD Donja Voća Danijel Godinić postrojio je sve prisutne članove i zajedno sa predsjednikom Borisom Patrčević izvršio smotru i čestitao Dan Općine. Ujedno je upućena zahvala gostima iz PGD Zlatoličje,predstavniku „Vatroprometa“ Goranu Radojčiću,tajniku i zapovjedniku VZVŽ i sponzoru „Croatia osiguranje d.d.“

       Zajednička pokazna vježba DVD Donja Voća ,DVD Ivanec ,DVD Kamenica i PGD Zlatoličje započela je u 17,30 sati, u noćnim uvjetima. Svrha vježbe je bila provjera djelovanja vatrogasnih postrojbi pri složenoj intervenciji zapaljenja UNP-a spremnika s životno ugroženom osobom i prijetećem zapaljenju susjednih objekata, te pasivna zaštita susjednih stambenih objekata od mogućeg zapaljenja. Sudionici su potvrdili visoku razinu stručne osposobljenosti i tehničke opremljenosti, pa su s pravom dobili pohvalu Općinskog Načelnika Krunoslava Jurgeca i zapovjednika VZVZ Dejana Ivanušeca s naglaskom da je ova vježba i zorno potvrdila njihovu maksimalnu spremnost na zajedničkom djelovanju u slučaju stvarne opasnosti.

      

 

fb