Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

33

°c

VOĆANSKA UDRUGA UMIROVLJENIKA U SLOVENIJI

U sklopu projekta bratske Občine Starše iz Slovenije "Starejši za starejše in mlade – Evropa za državljane" i manifestacije "Pozdrav jeseni 2014" voćanska udruga umirovljenika uspješno se predstavila u Zlatoličju, u petak 19. rujna 2014. godine.

Na međunarodnom susretu društava umirovljenika sudjelovali su umirovljenici iz Slovenije (Društvo upokojencev Marjeta na Dravskem polju, Društvo upokojencev Hajdina, Društvo upokojencev Rače, Društvo upokojencev Duplek, Društvo upokojencev Miklavž na Dravsekem polju), iz Međimurja (Udruga umirovljenika iz Općine Mala Subotica), iz Austrije (Uduga umirovljenika iz Predinga) i iz Hrvatskog Zagorja (Udruga umirovljenika  i starijih osoba Donja Voća).

U jutarnjim satima, član Evropskog parlamenta Ivo Vajgl i direktorica Zavoda za turizam Maribor – Pohorje Janja Viher razgovarali su s  umirovljenicima o problemima s kojima se ljudi treće životne dobi susreću i predstavili im konkretne projekte preko kojih se oni zalažu za kvalitetnije i aktivnije sudjelovanje umirovljenika u svakodnevnim aktivnostima cjelokupne društvene zajednice.

U sportskom djelu programa umirovljenici su se natjecali u kuglanju. U popodnevnim satima žene su pripremale salate. Međunarodna komisija ocijenila je Voćanski grah z vinskim octom najboljom salatom.

Jadranka Jakopec

fb