Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

15

°c

ŽIVE BOŽIĆNE JASLICE UDRUGE STARA BRV

Prikaz živih božićnih jaslica na Badnjak, 24.12. 2017. i uprizorenje Isusova rođenja prije svete mise polnoćke kod Kapele sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Voći na blizak i topao način prikazali su članovi Udruge Stara brv. Atmosfera Isusova rođenja oživjela je u sklopu Detox Etno Tour adventskog festivala koji se tokom mjeseca prosinca održava u Donjoj Voći.

Vrijedni članovi Udruge Stara brv tako su prikazali kako i dalje trebamo njegovati vrijednosti za koje su nekad živjeli naši djedovi i bake, kako se život može promijeniti na bolje i kako se u njemu može uspjeti. Zbor Udruge umirovljenika upriličio je svečani događaj pjevanjem božićnih pjesama.

Sjajnu scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka, pastire i anđela Gabrijela uz starinske, ručno izrađene baklje koje su svima osvjetljavale put do štalice te prekrasne badnje večeri.

 

Žive božićne jaslice prikazane su u sklopu provedbe projekta DETOX koji je podržan od strane Europske unije i sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska. (Ruralna detoksikacija upoznavanjem bogatstva kulturne baštine DETOX SLO-HR98 / Podeželsko razstrupljanje sa spoznavanjem zakladov kulturne dedinščine DETOX SLO-HR98). Radionica je dio zajedničkog Etno Tour turističkog proizvoda koji razvijaju i prezentiraju u sklopu provedbe projekta DETOX projektni partneri: Občina Lenart kao vodeći partner, Občina Sveta Ana v Slovenskih goricah, Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Gradski muzej Varaždin, Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Općina Vinica i Općina Donja Voća, te dva pridružena partnera: Javni Zavod Republike Slovenije za varstvo kulturne dediščine i Turistička zajednica Varaždinske županije.

 

Tiha noć… https://www.youtube.com/watch?v=uxSNQhGRX4I

 

Jadranka Jakopec

fb