Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

26

°c

DETOX ETNO TOUR DRUŽENJE U SV. ANDRAŽU

Občina Sv.Andraž v Slovenskih goricah je 26. kolovoza 2017. organizirala prvu DETOX Etno Tour partnersku razmjenu u sklopu provedbe projekta DETOX koji je podržan od strane Europske unije i sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska. (Ruralna detoksikacija upoznavanjem bogatstva kulturne baštine DETOX SLO-HR98 / Podeželsko razstrupljanje sa spoznavanjem zakladov kulturne dediščine DETOX SLO-HR98).

 

Prijevoz u Sv. Andraž na druženje za sudionike iz hrvatskih partnerskih općina u projektu Detox, iz Općine Donja Voća i Općine Vinica, organizirala je Občina Sv. Andraž. U popodnevnim satima svi posjetitelji razgledali su obnovljeno Hrgovo domaćinstvo i izložbu starih alata, sudjelovali su u postavljanju klopotca u vinogradu, te su posjetili i vinariju. Ugodno druženje nastavilo se i u večernjim satima kada je prikazan stari hrvatski film „Tko pjeva zlo ne misli“ snimljen 1970. godine, u novouređenom kinu na otvorenom u sklopu provedbe projekta Detox.

 

U kinu na otvorenom u Sv. Andražu prikazan je u petak 25. kolovoza 2017. slovenski film „Babica gre na jug“ iz 1991. godine, te u nedjelju 27. kolovoza 2017. slovenski film „Naš avto“ iz 1962. godine.

 

Večernje kino predstave na otovrenom dio su zajedničkog Etno Tour turističkog proizvoda koji zajednički razvijaju i promoviraju u sklopu provedbe projekta DETOX projektni partneri: Občina Lenart kao vodeći partner, Občina Sveta Ana v Slovenskih goricah, Obćina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Gradski muzej Varaždin, Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Općiina Vinica i Općina Donja Voća, te dva pridružena partnera: Javni Zavod Republike Slovenije za varstvo kulturne dediščine i Turistička zajednica Varaždinske Županije.

fb