Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

22

°c

Godišnja Skupština DVD Donja Voća

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Voća održalo je u subotu 20. siječnja 2018. godine svoju redovnu 41. izvještajnu skupštinu Društva. Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Josip Cingesar koji je pozdravio prepunu dvoranu prisutnih gostiju i uzvanika. Skupštinu su uveličali Načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, vatrogasci pobratimi iz PGD Zlatoličje iz Republike Slovenije, predstavnici voćanskih udruga , mnogobrojni predstavnici iz 13 prijateljskih društava , predstavnik tvrtke Vatropromet doo Goran Radojčić te mnogi drugi istaknuti pojedinci.

U iznesenom izvješću predsjednika DVD-a Josipa Cingesara pohvaljen je veliki broj vatrogasaca koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju Društva u 2018.godini , a posebno na nabavi neophodne zaštitne odjeće i obuće te ostale neophodne opreme. Postrojba je učestvovala na 21 intervenciji , dok je velika pažnja posvećena preventivnom djelovanju i radu s mladima.

Velikim zalaganjem i požrtvovnošću svih pojedinaca, a osobito natjecateljskih desetina, postignut je veliki uspjeh u natjecateljskom dijelu gdje su na županijskom natjecanju vatrogasne mladeži 2017. godine održanom u Lepoglavi nastupili sa 3 desetina od kojih su 2 izborile plasman na državno natjecanje. Posebno je istaknuta je vrlo dobra suradnja sa Općinom Donja Voća, Osnovnom školom A.K.Miošića te voćanskim udrugama. Upućena je zahvala s svim pojedincima, poduzećima i udrugama koji su na bilo koji način doprinijeli svim dosadašnjim postignutim rezultatima. Svi gosti u svojim obraćanjima, pohvalili su rad društva, čestitali na uspjesima i zaželjeli daljnji uspješan rad. U ime Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec čestitao je na vrlo uspješnom radu te je istaknulo važnu ulogu vatrogastva ne samo u gašenju požara nego i u radu s mladima . Između ostaloga je naglasio da će se Općina aktivno uključiti u obnovu voznog parka te je za ovu godinu najavljena nabava novog kombi vozila.

Na samom kraju Skupštine podijeljene su spomenice za 10, 20, 30, 40 godina uspješnog rada.

 

fb