Općina Donja Voća

www.voca.hr

Vrijeme u Voći

weather_icon

22

°c

Posjet članica GZ Ljubljana 1 DVD-u Donja Voća

Gasilska zveza Ljubljana 1 svake godine održi seminar za svoje članice. Ove godine odabrali su Varaždin. Kao dobri domaćini pokazali su se Josip Cingesar i Zvonko Videc ,jer treba udovoljiti željama 24 „gasilki“. Seminar je trajao dva dana, u petak u hotelu Turist,dok se u subotu odvijao u prostorijama DVD Varaždin.

Kasno popodne prilikom povratka svratile su u Donju Voću,gdje su ih ugostili članovi DVD Donja Voća. Sa povijesti Donje Voće i DVD-a upoznao ih je predsjednik Josip Cingesar,a vatrogasne garaže i vozila pokazao im je zapovjednik Danijel Godinić. „Gasilke“ su pozorno slušale priču Dragutina Gregura kako je to bilo po osnutku društva i načinima kako se nabavljala vatrogasna oprema i vozila. Posebno su bile zadovoljne zagorskim štruklima i kolačima koje su za ovu prigodu pripremile naše članice Marina Gregur i Petra Vrabec.Za uspomenu na posjet DVD Donje Voća pobrinula se Učenička zadruga „Hižica“.

Umjesto pozdrava „gasilke“ su promatrale spremnost operativnih vatrogasaca,naime oglasila se sirena i pozvala ih na gašenje požara niskog raslinja i trave u zaseoku Kuserbanjsko.

fb