T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Aktivno se odmorite u netaknutoj prirodi Voće

Magična i očuvana, puna iznenađenja i posebnosti, priroda Voće pruža izvrsne mogućnosti za aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena

biciklisti na cesti

Magična i očuvana, puna iznenađenja i posebnosti, priroda Voće pruža izvrsne mogućnosti za aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Ceste i putevi kroz Voću zovu vas da uživate u predivnim igrama prirode. Gdje god se zaputite pratit će vas prekrasni pogledi na brežuljke i vinograde, zaselke u kojima se obrađuju njive, oko njih voćnjaci, stare zagorske hiže i crkvice. Uživajte u tišini seoskog kraja, koju remeti tek lavež pasa ili nemirni pijetao, klopotec, dječji smjeh, razgovor ljudi u polju…

Općina Donja Voća je prepoznala svoje cikloturističke potencijale i sustavno se razvija u manifestacijsku i izletničku biciklističku destinaciju. Tako je u studenom 2019.godine ugostila 3. kolo popularne rekreativne Ciklokros lige, koje je privuklo značajan broj biciklista iz Hrvatske i Slovenije, te Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu 2020.godine.

Podignete li se malo više, na obližnju Ivančicu i Ravnu goru, pogled se otvori prema Varaždinu i Hrvatskom zagorju, sve u Sloveniju. Kroz Ravnu goru, najsjeverniju planinu Hrvatskog zagorja, prolazi i „Planinarski put po Ravnoj gori“. Put dug oko 26 km, koji ima 10 kontrolnih točaka, započinje u Donjoj Voći i preko špilje Vindije ide dalje prema vrhu Ravne gore, a završava kod Gospe Snježne u Kamenici. Ravna gora prava je riznica povijesti, ali i obitavalište vrijednih biljnih i životinjskih vrsta te prostor na kojem se nalazi nemali broj špilja i jama, od kojih su najpoznatije špilja Vindija i Mačkova pečina.

Jedinstven način za istraživanje Voće je bicikl, neovisno o tome jeste li brdski, cestovni ili trekking biciklist ili pak član profesionalnog biciklističkog kluba. Vozeći se biciklom mnogobrojnim označenim i neoznačenim stazama, šumskim putevima i cestama upoznati ćete Voću i okolicu na najbolji mogući način. Pejzaž Voće, prepun očuvane prirode, brežuljaka i šuma te razgranate mreže lokalnih cesta i puteva s niskim intenzitetom prometa iznimno je pogodan za razvoj cikloturizma, što su, uz profesionalne, prepoznali i mnogobrojni rekreativni biciklisti.

Voću možete pogledati i iz zraka. Na obližnjoj Ravnoj Gori najhrabriji se mogu okušati u paraglajdingu.

Također, Sportski park hrvatskih branitelja koji se nalazi u Donjoj Voći nudi suvremeni nogometni teren i teren za odbojku na pijesku, dječje igralište i prostor za druženje.

Sve zajedno garancija je nezaboravnog doživljaja!