T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Istražite okolicu Voće

Pitomi i idilični brežuljci, prošarani vinogradima, klijetima, livadama i njivama, dvorci i kurije te bogata kulturno – povijesnu baština, prirodne ljepote i kvalitetna vina i tradicionalna kuhinja čekaju na vas!

panorama brijega i gorica

Dvorci i stari gradovi, brojne crkve, muzeji, zanimljiva ruralna arhitektura…sve to i mnogo više nalazi se u našem neposrednom okruženju. Krajolikom kroz koji ćete prolaziti isprepliću se brežuljci, pašnjaci, oranice i manja naselja. Ponosno se iznad njih uzdižu Ivanščica i Ravna gora, planine očuvane prirode, brojnih špilja i jama, starih utvrda i gradova te sadržaja za ljubitelje sporta i adrenalina.

Dolina rijeke Bednje mami vas da istražite idilične dvorce i vrijedne gotičke i barokne spomenike. Bednja, čiju dolinu mnogi uspoređuju sa francuskom nizinom Loire, izvire kod Trakošćana, u svjetskim razmjerima poznatom po dvorcu uz jezero.  U Lepoglavi, koja je poznata po lepoglavskoj čipki, pogledajte i Pavlinsku crkvu i samostan. Napunite baterije u obližnjem Arboretumu Opeka, jedinstvenom primjeru vrtne arhitekture najviše estetske vrijednosti i raznolikosti. Pitomi i idilični brežuljci, prošarani vinogradima, klijetima, livadama i njivama, dvorci i kurije te bogata kulturno – povijesnu baština, prirodne ljepote i kvalitetna vina i tradicionalna kuhinja čekaju na vas!