T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Upoznajte život neandertalca iz špilje Vindija

Na području Voće nalazi se špilja Vindija, jedno od najznačajnijih europskih paleolitičkih nalazišta

Na području Voće nalazi se špilja Vindija. Fosilni ostaci ljudi i brojnih životinja, zajedno s više tisuća kamenih i koštanih rukotvorina, određuju špilju Vindija kao jedno od najznačajnijih europskih paleolitičkih nalazišta. Istraživanjima upravo fosilnih kostiju neandertalaca iz Vindije utvrđeno je da u genomu suvremenog čovjeka ima neandertalskih gena, koji potvrđuju kako su se neandertalci uspješno miješali sa suvremenim ljudima.

Sa željom da snaga mobilne tehnologije unaprijedi zadovoljstvo posjetitelja ovog arheološkog lokaliteta razvijena je i aplikacija proširene stvarnosti „Prehistory Adventureˮ dostupna putem svih mobilnih uređaja.

Aplikacija „Prehistory Adventureˮ će u vama probudit pravog arheologa i potaknuti vas na istraživanje prapovijesti. Špilja Vindija jedinstvena je u svijetu i važna za istraživanja, a stručni zapisi o njoj nalaze se u mnogobrojnim znanstvenim člancima i udžbenicima diljem svijeta. Upoznajte se s nalazima u špilji i postanite pravi stručnjak za prapovijest i špilju Vindiju! Posjetite web projekta „Prehistory Adventureˮ .