T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

"Naša mala knjižnica" u O.Š. A.K. Miošića

grupa djece sjedi na podu

Voćanski osnovnoškolci čitaju uz projekt "Naša mala knjižnica"

O.Š. A.K. Miošića i ove je godine dio međunarodnog projekta u kojem sudjeluju Slovenija, Estonija i Hrvatska. Projektu naziva "Naša mala knjižnica" cilj je poticanje čitanja među najmlađima.

Projekt se provodi u suradnji s IBIS GRAFIKOM od koje partneri nabavljaju komplet od šest knjiga koje učenici trebaju pročitati, a uz njih dobivaju besplatno kreativne knjižice sa zanimljivim zadacima prema kojima voditelj projekta/knjižničar/ može s čitačima provoditi aktivnosti inspirirane odabranim naslovima. Neke od aktivnosti su čitateljski kutić, razmjena knjižnih junaka s partnerskom školom, mogućnost primanja "pisma iznenađenja" od jednog autora, literarni i likovni natječaji koji potiču kreativno pisanje i crtanje, uprizorenje  neke scene iz odabranih knjiga s izmijenjenim završetkom i slično.
Naša škola odlučila se za knjige za djecu između 7 i 10 godina koja već znaju čitati i sposobna su rješavati zahtjevnije zadatke.
U projektu su sljedeći naslovi: Kestutis Kasparavičius  -Drhturavi vitez; Suzana Mattiangeli  -Tko je Antonio?; Ida Mlakar Črnič - U blizini živi djevojčica;  Tamara Bakran- Rosica i fazan; Nada Horvat -Slučajevi Detektiva Macana; Aino Havukainen,  Sami Toivone n-Tiko i Piko.
U vrijeme kad su učenici prepravljeni suvremenim tehnologijama, čitanje u školi i roditeljskom domu omogućuje im trenutke mira i uživanja u pisanim i ilustriranim sadržajima, doprinosi obogaćivanju njihovog pisanog i govornog izričaja te proširivanju njihovih vidika.