T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Dan otvorenih vrata Voćanske etno hiže

Dan otvorenih vrata Voćanske etno hiže

14.svibnja od 16 do 22 sata

Sutra,  14.svibnja, novoosnovana udruga „Turistička udruga Voća“ u suradnji s Općinom Donja Voća organizira Dan otvorenih vrata Voćanske etno hiže. 
Prilika je to za sve zainteresirane da pogledaju staru i EU sredstvima u potpunosti opremljenu  Voćansku etno hižu, koja je s pripadajućim inventarom tipičan primjer osnovnog oblika ruralne arhitekture sjeverozapadnog dijela Hrvatskog zagorja. Ona je uz pomoć naših domaćih ljudi uređena tradicionalnim namještajem i ima tri prostorije - veliku sobu, hodnik i „črnu“ kuhinju te drveni pod i zemljane zidove. Multimedijskim sadržajem, kao što su na primjer 3D hologram, interaktivni stol i 3D naočale, prikazan je život Voćanaca nekad. Isti je financiran EU sredstvima te sredstvima Ministarstva turizma te Ministarstva kulture.

Osim stare obnovljene hiže razgledat će se moći i novouređeni objekt do nje, a u kojem je uređen i društveni prostor te vinski podrum i kušaonica vina. Isti će biti na volju za korištenje svim zainteresiranima i to ne samo žiteljima Općine Donja Voća. Taj reprezentativan objekt sigurni smo ostaviti će Vas bez daha, kao i kompletan ugođaj koji pruža taj turističko kulturni biser našeg kraja. Isti je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva turizma.
Svi zainteresirani sadržaje će moći razgledati između 16 sati i 22 te se uvjeriti kako izgledaju projekti koje provodi ekipa koja vodi Općinu Donja Voća.  U isto vrijeme udruga će predstaviti i lokalna vina i sireve.
Svi ste pozvani!
Organizatori mole da se posjetitelji prilikom razgledavanja pridržavaju protuepidemijskih mjera.