T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje

Saborski zastupnik g. Damir Habijan posjetio Voću i špilju Vindija

Danas se diljem svijeta obilježava Dan planeta Zemlje.
Povodom toga općinu Donja Voća i špilju Vindija posjetio je saborski zastupnik g. Damir Habijan. On je u veljači u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja ministru Tomislavu Ćoriću službeno predao inicijativu za pokretanje postupka proglašenja Parka prirode Ivančica, Strahinjčica, Ravna gora i Maceljsko gorje. Ovo je vrlo važno i za našu općinu jer se Ravna gora jednim svojim dijelom i na području Voće, a dio nje je i svjetski važna špilja Vindija. Sjeverozapadni dio Hrvatske, uključujući i Općinu Donja Voća, tako bi napokon mogao dobiti svoj prvi park prirode! 

Dan planeta Zemlje obilježen je prvi put 22. travnja 1970. godine kako bi se naglasila potreba za očuvanjem prirodnih resursa planeta. Danas ovaj dan obilježava više od 190 zemalja svijeta s ciljem da se ojača svijest svih generacija prema prirodnom okolišu i zaštiti prirode. Mnogobrojnim akcijama nastoji se skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog klimatskih promjena, globalnog onečišćenja, uništavanje ekosustava i ugrožavanja životinjskih i biljnih vrsta. Tema ovogodišnjeg Dana planeta glasi „Restore OurEarth“ (Obnovimo našu Zemlju).

Uz ove dobre vijesti mi vas povodom Dana planeta Zemlje pozivamo da čuvate našu Zemlju, a posebno ova prirodna bogatstva koja imamo u našoj općini. Za naš život potrebna nam je zdrava Zemlja kako bismo imali siguran posao, egzistenciju, zdravlje i opstanak budućih generacija.