T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Dodjela potpore mladim obiteljima

Dodjela potpore mladim obiteljima

Ukupno 32.000,00 eura raspoređeno na pet mladih obitelji

Načelnica Kočet potpisala ugovore za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Pet mladih obitelji dobilo je uoči novogodišnjih blagdana vrijedan općinski dar. Naime, provodeći vlastite demografske mjere, Općina Donja Voća im je, na temelju provedenog javnog poziva, dodijelila bespovratne potpore za izgradnju, kupnju, adaptaciju, energetsku obnovu ili infrastrukturno opremanje stambenog objekta.

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet u petak je potpisala ukupno pet ugovara s mladim obiteljima. Radi se o demografskoj mjeri, a ugovori se odnose na adaptacije postojećih stambenih objekata. Poziv je bio namijenjen isključivo mladim obiteljima, a maksimalni iznos koji je obitelj mogla ostvariti je 7000 eura.

Mlade obitelji

I u ovoj godini nastavljamo s provedbom mjere kojom pomažemo mladim obiteljima kod rješavanja njihovog stambenog pitanja. Dakako riječ je o mladim obiteljima koje grade, kupuju ili adaptiraju kuću na području općine Donja Voća. Na taj smo im način podrška u rješavaju stambenog pitanja te nastojimo pridonijeti njihovom ostanku na području naše općine, ali potporom i potaknuti doseljavanje mladih obitelji. Dodijeljene su potpore u ukupnoj vrijednosti od 32.278,78 eura, koliko je osigurano u proračunu, pri čemu je najveći iznos dodijeljene potpore 7.000,00 eura. Riječ je o najvišem mogućem iznosu koji jedna obitelj mogla ostvariti na navedenom javnom pozivu.

Velik interes

Provodeći navedenu demografsku mjeru, Općina je osigurala potpore za 10-ak obitelji kod rješavanja njihovog stambenog pitanja te osigurala za tu namjenu više od 65.000,00 eura u proteklih dvije godine.

Mještani su prepoznali taj trud i interes je bio velik, a prilika za nove prijave biti će sredinom 2024. godine. – naglasila je Kočet i objasnila što se najviše tražilo:

- Ulagat će se isključivo u adaptaciju i dogradnju postojećih stambenih objekata kao što je postavljanje stolarije, izrada fasade, adaptacija i dogradnja dodatnih prostorija, građevinski objekti na postojećem objektu u smislu izolacije objekta - zaključila je.