T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Donja Voća uz partnere uspješno provela projekt ˝Zaželi-biti uključena faza II˝,

Donja Voća uz partnere uspješno provela projekt ˝Zaželi-biti uključena faza II˝,

Najavljuju nastavak kroz program ˝Pomoć u kući˝  za kojeg je osigurano 39.000 kuna

 

 

 

 

Donja Voća uz partnere uspješno provela projekt ˝Zaželi-biti uključena faza II˝, najavljuju nastavak kroz program ˝Pomoć u kući˝  za kojeg je osigurano 39.000 kuna


˝Kroz projekt smo zaposlili pet pripadnica ciljane skupine, a 35 krajnjih korisnika primilo je uslugu potpore i podrške u kući, a nastavljamo u suradnji s GDCK Ivanec˝

Općina Donja Voća uz partnerstvo Centra za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Varaždin i Udruge za socijalne aktivnosti i potporu pri zapošljavanju Mentor u razdoblju od 18 mjeseci provodila je projekt ˝Zaželi biti uključena-faza II˝ čija je ukupna vrijednost 458.600 kuna, a u stopostotnom iznosu financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ciljevi

Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja, osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika ciljevi su ovog hvalevrijednog projekta.

Problemi koje rješava ova faza projekta vezan je na veliki udio starijeg stanovništva u ukupnoj populaciji općine koji imaju niska primanja, nalaze se u stanju socijalne isključenosti i siromaštva i prijeti im institucionalizacija, teritorijalno su izolirani, žive u teže dostupnim mjestima te im je svaki oblik pomoći potreban.

Rezultati

Kroz projekt je zaposleno pet pripadnica ciljane skupine te pružena usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pa je tako 35 krajnjih korisnika primilo uslugu potpore i podrške u kući, a četiri su pripadnice ciljne skupine stekle Uvjerenje o osposobljavanju za proizvođača poljoprivrednih kultura na ekološki način.

- Projekt je ispunio vrlo bitne socijalne komponente. S jedne strane zaposlene su žene koje odgovorno i s ljubavlju rade svoj posao, a s druge strane stariji i nemoćni su dobili ono što im je potrebno - najnužniju njegu i skrb. Realizacijom ovog projekta podignuta je kvaliteta života krajnjih korisnika te su osnaženi i unaprijeđeni radni potencijali teže zapošljivih žena – poručuju iz Općine.

Nastavak

Valja napomenuti kako su provedena procjena kvalitete i povratne informacije s terena i više nego pozitivne, pa je po završetku projekta ˝Zaželi-faza II, Općina Donja Voća spremno osigurala sredstva za daljnji nastavak istoimenog projekta u suradnji s GDCK Ivanec.

- Potpisali smo sporazum s GDCK Ivanec kojim će Općina Donja Voća sufinancirati u ukupnom iznosu od 39.000 kuna za provođenje programa ˝Pomoć u kući˝ na području naše općine. Predviđeno trajanje projekta je do datuma početka provedbe sljedeće faze projekta ˝Zaželi-faza III, koji je GDCK Ivanec prijavio na natječaj Ministarstva rada u suradnji s Općinom Donjom Voćom. Kroz projekt je uključeno 30 korisnika s područja općine Donja Voća te će u suradnji s Crvenim križem socijalne usluge biti osigurane i dalje – objasnila je općinska načelnica Sanja Kočet.

Dodala je kako se radi o socijalnoj usluzi koju lokalna zajednica osigurava u suradnji s pružateljem usluge te se na taj način aktivira lokalna podrška i potrebitima pruža sve potrebne usluge i osigurava podrška kroz socijalni program GDCK-a Ivanec uz informiranje mogućnosti ostvarivanja prava iz raznih javnih sustava i servisa.