T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Humano srce voćanskih mališana

troje djece stoji ispred stola

Voćanski mališani prikupili pomoć za potrebite učenike iz svoje škole

Iako su zbog epidemioloških mjera učenici viših razreda prestali dolaziti u školu početkom prosinca, taman kad je započela humanitarna akcija prikupljanja potrepština za njihove školske prijatelje u potrebi, to nije obeshrabrilo najmlađe učenike da se uključe u već treću humanitarnu akciju u školi koja se provodi u blagdansko vrijeme.


Naime, u prethodne dvije akcije sudjelovali su i stariji učenici,a one su bile namijenjene Socijalnoj samoposluzi  Varaždin te Crvenom križu Ivanec .Prikupljale su se namirnice i novac otkupom novčanih bonova. Već u te dvije akcije pokazana je humanost voćanske djece, a nastavila se i u trećoj akciji.


Ponovno su se prikupljale kućne potrepštine,  ali sada za one najbliže, učenike naše škole.
I ovaj put su učenici pokazali svoju socijalnu osjetljivost, a pridružio se novčanim prilogom od 250,00 kn i jedan donator iz mjesta koji je želio ostati anoniman,ravnateljica te nekolicina učitelja.
Tako su napravljeni humanitarni paketi koje su s vjeroučiteljicama pakirali učenici nižih razreda,a bit će dostavljeni na kućne adrese obitelji kojima su namijenjeni.


"Odgoj za humanost predstavlja vrlo važan dio našeg školskog odgoja. Niz godina naši su učenici članovi Društva Crvenog križa Ivanec koji dio  članarine ostavlja za opremu ormarića prve pomoći u školi, učenici se upoznaju  na  različitim  radionicama kako humanitarno djelovati kao i na nastavi Vjeronauka. Roditelji podupiru takve aktivnosti i to me izrazito veseli iako većina njih živi od prosječnih primanja," ističe ravnateljica.


Nebrojeno puta učenici su pokazali svoje humano srce u akcijama "Veliko srce malom srcu", svojevremeno su donirali novac za uređenje voćanske crkve, za obnovu vodotornja u Vukovaru, za djecu s posebnim potrebama, za udrugu žena oboljelih od raka dojke i slične humanitarne akcije.


Odgoj za humanost vrlo je važan dio školskog kurikula i u našoj školi polučuje dobre rezultate. Nadamo se da će i dalje biti tako i zahvaljujemo svim malim donatorima!