T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Konstituirano je Općinsko vijeće Općine Donja Voća

Konstituirano je Općinsko vijeće Općine Donja Voća

U općinskoj zgradi u Gornjoj Voći 15. lipnja 2021. s početkom u 18 sati održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Donja Voća u novom sazivu. Sjednicu je sazvala i njome predsjedavala u prvom dijelu pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marijana Sambolec Kukec, a istoj je nazočila novoizabrana načelnica Sanja Kočet.

Konstituirajućoj sjednici nazočilo je svih 9 izabranih vijećnika te je sukladno izbornim rezultatima u Općinsko vijeće Općine Donja Voća ušlo 5 vijećnika NS Reformisti (Željko Žmegač, Franjo Jurgec, Hana Bulić, Danica Denac i Branko Jakopec), 3 vijećnika HDZ-a (Zlatko Kanjir, Ivan Banfić i Jadranka Jakopec) i 1 vijećnik HSS-a (Stanko Tocko).

U daljnjem tijeku sjednice uslijedilo je prozivanje vijećnika koji su predali potvrde o svom izboru, prihvaćen je prijedlog za vođenje zapisnika i ovjerovoditelje te je jednoglasno prihvaćen dnevni red sjednice.

Nakon izbora predsjednika i članova Mandatne komisije uslijedio je proziv vijećnika od strane pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela, a potom je na temelju Zakona i izvješća Mandatne komisije utvrđeno da je najveći broj glasova dobila kandidacijska lista NS Reformisti te je predsjedanje nastavio, kao prvi izabrani član s navedene liste, Željko Žmegač.


Vijećnici su zatim položili prisegu, izabrani su članovi Odbora za izbor i imenovanje, Odbora za statut i poslovnik te je sjednica nastavljena izborom predsjednika i potpredsjednika Vijeća.
Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje kojeg je podnio predsjednik Odbora Branko Jakopec jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika Vijeća izabran je Željko Žmegač (NS Reformisti), a za potpredsjednika Zlatko Kanjir (HDZ).


Općinska načelnica Sanja Kočet čestitala je izabranim vijećnicima „Svima želim da dužnost vijećnika, koja je časna i odgovorna, u predstojećem mandatu obavljaju s puno uspjeha i dobrih rezultata. Kao načelnica, po sili zakona sam stavila svoj mandat u mirovanje, te nemam pravo odlučivanja u Vijeću, ali sam glavni predlagatelj u istom. Nadam se uspješnoj suradnji sa svim vijećnicima i produktivnim sjednicama na dobrobit stanovnika naše Općine!“