T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

KUD Voća na Vinkovačkim jesenima

KUD Voća na Vinkovačkim jesenima

Izravni prijenos HRT2, nedjelja 19.09.2021 u 10h ujutro

KUD Voća ovih se dana priprema za sudjelovanje na događaju koji za svaki KUD predstavlja posebnu čast - sudjelovanje na Vinkovačkim jesenima, državnoj manifestaciji tradicijske kulture.

Prošlogodišnje sudjelovanje na ovoj manifestaciji je KUD izborio na županijskoj smotri folklora 2019. godine. Ono je održano u vidu snimanja tzv. video-razglednice u Varaždinu, budući da se zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 isti nije mogao održati u tradicionalnom obliku, nego su predstavnici županija snimani u svojem okruženju.

Ove se godine Vinkovačke jeseni vraćaju u starome izdanju po 56. put, a posebno će svečano biti u nedjelju 19. rujna 2021. godine s početkom u 10h, kada kreće svečani mimohod oko 70 KUD-ova iz cijele naše domovine.

Sudjelovati u ovome mimohodu u gradu na Bosutu i predstavljati dio bogate tradicije naše domovine zajedno sa mnogobrojnim drugim KUD-ovima doživljaj je koji svi koje se bave očuvanjem tradicijske kulture žele doživjeti.

KUD Voća s pravom je ponosan što će biti sudionici na ovome događaju i predstaviti Voću i Varaždinsku županiju. Zbog toga vas pozivaju da budete s njima ove nedjelje 19.9. u 10 sati kada je izravni prijenos na HRT2. Divimo se zajedno hrvatskoj baštini i ojačajmo zajedno svijest o važnosti očuvanja tradicije i baštine, jer - narod s korijenima, narod je koji ima budućnost, a narod bez korijena narod je bez identiteta i bez budućnosti. 

Najava