T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Noć knjige 2021.

Noć knjige 2021.

Ove godine, 23. travnja,  naša osnovna škola obilježava desetu jubilarnu Noć knjige. Tema ovogodišnja Noći knjige, koja se kao i inače održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), je  “LJEKOVITA MOĆ KNJIGE“.
„Knjige su oduvijek bile riznica znanja i izvor zanimljivih priča, no snaga pisane riječi očituje se i u njezinoj sposobnosti da utječe na nas, mijenja naš doživljaj svijeta i nas samih, razvija empatiju i suosjećanje.
U Noći knjige 2021. stoga vas potičemo da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.
Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek „prepisali“ sebi i drugima – i zašto?
Zavirite u svoje kućne, školske, institucionalne ljekarne i u njima potražite ljekovitu literaturu. “ poručuju iz Osnovne škole A. K. Miošića.
Povodom ove Noći knjige pozivaju se učenici, ravnateljica i učitelji OŠ Andrije Kačića Miošića te svi zainteresirani da se priključe promišljanju povodom Noći knjige te da se fotografiraju sa svojom "najljekovitijom" knjigom, s knjigom koja ih je tješila, oblikovala, obradovala...
Fotografiju molim pošaljite na mail knjižnice knjiznica.osdonjavoca@gmail.com.
Nakon što pristignu fotografije izraditi ćese online pano pod nazivom "Moja ljekovita knjiga" koji će nositi trajnu uspomenu na ovaj datum, te će biti objavljen na webu škole i online panou knjižnice.