T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Obavijest mještanima Općine Donja Voća

Obavijest mještanima Općine Donja Voća

Općina Donja Voća obavještava sve mještane sa područja Općine koji još nisu podigli plavu i žutu kante da to mogu učiniti do 19. ožujka 2022. Radnim danom od 9:00 do 17:00 sati, a u subotu 19. ožujka od 8:00 do 13:00 sati na adresi Općine. Za sve mještane koji nisu u mogućnosti osobno podignuti svoju kantu, a imaju zelenu kantu za komunalni otpad, mogu se javiti u JUO Općine na 042/766-711 sa svojim podacima te će za njih, ukoliko za to postoji opravdani razlog, biti izvršena dostava na kućnu adresu.

Sljedeći odvoz papira i plastike planiran 23. ožujka biti će isključivo putem kanti, a ne vreća.

08. ožujka započela je podjela plavih i žutih kanti koje će zamijeniti do sada korištene vreće u koje su mještani odlagali papir i plastiku, a čime je i kućanstvima na području Općine Donja Voća omogućeno odvojeno prikupljanje otpada putem kanti.

Prijavom na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općina Donja Voća osigurala je besplatne spremnike za odvojeno prikupljanje plastike i papirnatog otpada za sva kućanstva. Projekt je vrijedan 248.450,00 kn od čega 80% potrebnih sredstava osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak Općina Donja Voća.