T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Odana počast Josipu Martanu u Hrvatskoj Kostajnici

Josip Martan, ratni pripadnik SJP PU varaždinske "RODA" smrtno je stradao 30. srpnja 1991. godine prilikom avionskog napada četničke JNA kada je jedinica zajedno s ostalim snagama obavljala zadaću u Hrvatskoj Kostajnici.

U spomen na taj dan stradanja, općinska načelnica Sanja Kočet, Udruga hrvatskih branitelje domovinskog rata VOĆA, pripadnici SJP PU varaždinske „RODA“ s obitelji poginulog Josipa, ravnateljicom Osnovne škole Davorina Trstenjaka, Medinom Omerović Pužar te ostalim žiteljima iz mjesta Voća zapalili su svijeće i položili vijence kod Osnovne škole Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici. Molitvu za sve prisutne predvodio vlč. Pavao Mesarić.

Odali smo počast našem bratu, sinu, prijatelju, suborcu i sumještaninu Josipu Martanu, ali prisjetili se i svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja čiji su životi utkani u slobodu naše domovine Hrvatske koju slavimo i živimo u miru. Hvala našem Josipu Martanu, hvala njegovim roditeljima, braći, suborcima, prijateljima koji su žrtvovali svog brata, sina, suborca, prijatelja, svoje godine i živote za našu domovinu. Sada je red na nama, na novim generacijama da se ne zaboravi njihova žrtva, trud i suze jer nemamo se pravo kititi ordenjem prošlosti ako ne djelujemo sada za budućnost i zajedno težimo istom cilju za koji su se svi oni borili. Stoga, težimo svi zajedno da kreiramo državu u kojoj nitko nije manje vrijedan, zaboravljen i potlačen jer je drugačiji. Dužni smo im to, svi zajedno,

Neka im je vječna slava i hvala!