T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Općina Donja Voća slavi Dan Općine

Općina Donja Voća slavi Dan Općine

Općina Donja Voća slavi Dan općine raznovrsnim programom, a obilježavanje je već počelo ovog vikenda.

Općina Donja Voća slavi Dan Općine

Općina Donja Voća slavi Dan općine raznovrsnim programom, a obilježavanje je već počelo ovog vikenda. Iza nas je prvi vikend obilježavanja Dana Općine Donja Voća, započet obilježavanjem i proslavom sv. Huberta, zaštitnika lova i lovaca povodom čega su članovi LD „Trčka“ proslavili svog zaštitnika. Tom prigodom održana je misa u kapeli Svetog Huberta u Goruševnjaku koju je predvodili vlč. Pavao Mesarić zajedno s vlč. Mariom Filipovićem, župnikom Župe svete Barbare u Natkrižovljanu. Na svetoj misi uz načelnicu Donje Voće Sanju Kočet, prisustvovao je i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec.

Tokom dana, u organizaciji DVD-a Donja Voća održavao se i Dan otvorenih vrata. Program je započeo razgledavanjem vatrogasne opreme i vozila, održala se dječja radionica u sklopu koje su se i nagradili najbolji radovi te je uslijedila i vježba spremnosti i obučenosti operativnih članova DVD-a. Svrha vježbe bila je provjera djelovanja vatrogasne postrojbe pri složenoj prometnoj nezgodi sa životno ugroženim osobama i prijetećem zapaljenju automobila. Vatrogasci DVD Donja Voća su potvrdili visoku razinu stručne osposobljenosti i tehničke opremljenosti, pa su s pravom dobili pohvalu Općinske Načelnice Sanje Kočet koja je između ostaloga istaknula da su voćanski vatrogasci ponovno pokazali spremnost i odgovornost i da se na njih može računati u svim prirodnim katastrofama i nesrećama. Zahvalila im se na cjelogodišnjem punom angažmanu i spremnosti da veći dio svojeg slobodnog vremena posvećuju brizi o sigurnosti mještana, te iznimno doprinose stabilnosti sustava civilne zaštite.

U petak, 11.11.2022. slijedi središnji dio proslave, svečana sjednica Općinskog vijeća, obilježava se blagdan Sv. Martina biskupa i svečana sjednica je u 18 sati u prostorijama DVD-a Donja Voća. Program se nastavlja u šatoru kod igrališta NK „Vindija“, gdje će se u organizaciji KUD-a Voća održati glumačka večer „Predstave za veselje“, a zatim će nastupiti Ivica Pepelko i Prvi srakarski tamburaši.

Subota započinje sportski, posjetitelje očekuje neobična trka 1. špilja Vindija trail utrka u organizaciji AK Varaždin. Obzirom na izniman interes za trail pozivaju se posjetitelji da dođu na Voću i budu dio ove jedinstvene utrke.

Zabave i smijeha neće nedostajati na predstavi za djecu „Šašava avantura.“, a uz predstavu osigurani su dodatni sadržaji za najmlađe, kao što je dječji zip line i dječja seoska olimpijada. Ljubitelji folklora moći će uživati uz svečani mimohod i smotru folklora, a kakvo bi to bilo obilježavanje Martinja, a da zaboravimo na ceremoniju krštenja mošta, koja će uslijediti nakon nastupa KUD-ova.

Nedjelja je predviđena za Umjetničku koloniju „Dani braće Stolnik – martinjsko izdanje“ i predstavljanje voćanskih udruga te nogometnom utakmico NK Vindija i NK Vinica.