T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

OŠ A.K. Miošića Donja Voća u zdravom projektu

jabuka

Učenici odlično prihvatili projekt „Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda“

OŠ A.K. Miošića Donja Voća dobila je financijsku potporu za projekt „Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda“ od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Potpora za voće i povrće iznosi 40,11 kn, a za mlijeko i mliječne proizvode 71,13 kn po učeniku.
Učenici su izvrsno prihvatili blagodati konzumacije ponuđenih proizvoda uz standardne obroke koje imaju u školi. Škola se uključila i na natječaje za prateće mjere te su tako učenici imali priliku slušati zanimljiva predavanja predavača iz Savjetodavne službe o uzgoju i bolestima biljaka, organizirane su im kušaonice voća te odobren posjet lokalnom OPG-u Žmegač, proizvođaču jabuka, jabučnog soka i octa.
Škola razmišlja i o tome da u školskom parku napravi 2-3 visoke gredice s edukativnom svrhom kako bi se učenici ponovno vratili dodiru sa zemljom te da učenike uključi i u projekte prikupljanja starih sorti sjemenja od njihovih još živućih baka.
Upravo je ovo pandemijsko vrijeme pokazalo koliko je neprocjenjivo bogatstvo u ekonomskom, psihičkom i uopće u zdravstvenom smislu imati vlastiti uzgoj voća, povrća i životinja .