T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Osniva se „Turistička udruga Voća“

Osniva se „Turistička udruga Voća“

Voća nedvojbeno posjeduje ogromni potencijal za razvoj turizma, što je prepoznala i Općina koja je proteklih godina poduzela brojne inicijative i završila projekte Detox i Prehistory Adventure te postavila temelje za daljnji razvoj turizma. Etno hiža i uređeni okoliš špilje Vindija s info kućicom turistička su infrastruktura koja već sada budi interes posjetitelja iz cijele Hrvatske. U planu Općine su i drugi projekti poput tematskog parka, interpretacijskog centra kulturne, povijesne i etnološke baštine, lovačkog parka, galerije…
Potencijali za razvoj turizma u Voći potvrđeni su i na jučer održanom sastanku u Etno hiži u Gornjoj Voći. Na sastanku su prezentirane ideje budućeg razvoja turizma naše općine te je dogovoreno osnivanje „Turistička udrugaVoća“.
Ciljevi osnivanja udruge su unapređivanje općih uvjeta boravka turista u općini Donja Voća, promocija turističkih proizvoda, razvijanje svijesti o važnosti i učincima turizma, te o potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda ovog područja, a osobito zaštite okoliša. 
Novoosnovana udruga će raditi i na unapređivanju suradnje na svim nivoima u turizmu i gospodarstvu uopće, sudjelovati na domaćim i međunarodnim manifestacijama, organizirati turističke priredbe i promicati sve oblike suradnje s tijelima lokalne uprave i samouprave i stručnim ustanovama na turističkim projektima.
Udruga će se baviti poticanjem, unapređivanjem i promicanjem izvornih vrijednosti općine Donja Voća i stvaranjem uvjeta za njihovo gospodarsko korištenje. Poticat će, koordinirati i održavati priredbe koje pridonose obogaćivanju turističke općine Donja Voća. Aktivnosti udruge biti će usmjerene i na zaštitu, održavanje i obnovu kulturno-povijesnih spomenika i drugih materijalnih dobara od interesa za turizam i na njihovo uključivanje u turističku ponudu.