T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Osnovna škola obilježila početak Adventa

svečenik i djeca pale svijeću

Voćanski osnovnoškolci tradicionalno zapalili prvu adventsku svijeću

Usprkos epidemiološkim mjerama, tradicionalno paljenje svijeće svećenika s voćanskim osnovnoškolcima ni ove godine nije izostalo. Danas, dan nakon prve adventske nedjelje svećenik je s učenicima zapalio prvu adventsku svijeću, a učenici su potom prenijeli svjetlo u svoje učionice.
Zbog epidemioloških mjera svečanosti nisu mogli nazočiti svi učenici, već su joj nazočili predstavnici razreda sa svojim učiteljicama. Nazočne i svećenika pozdravila je ravnateljica naglasivši kako je ovo posebno doba godine u kojem smo po rođenju bliski malom Bogu, Božiću i koje nas poziva da budemo dobri prema drugima i sebi. Pohvalila je učenike i roditelje koji su već proveli humanitarne akcije Socijalne samoposluge, Crvenog križa i Caritasa, a s današnjim danom počelo je i prikupljanje namirnica za potrebite iz škole. Ravnateljica je istaknula i rad Učeničke zadruge "Hižica" koja je izradila izniman suvenir inspiriran zagorskom hižicom te istu poklonila velečasnom, Marku Zadravcu.
Tako su se učenici i zaposlenici molitvom i svjetlom našli u posebnoj čaroliji nadolazećeg vremena u školi obzirom da ih vrlo mali broj može trenutno dolaziti na misna slavlja u crkvu.