T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Otvorena sektorska ambulanta u Gornjoj Voći

Otvorena sektorska ambulanta u Gornjoj Voći

Obavještavamo Vas da je sa općinskom načelnicom Općine Donja Voća i Domom zdravlja Varaždinske županije dogovoreno i usuglašeno ponovo otvaranje sektorske ambulante u Gornjoj Voći te se Domu zdravlja ponovno ustupa na besplatno korištenje prostor u Gornjoj Voći za potrebe rada sektorske ambulante, na način i u opsegu kako je to bilo i prije do trenutka obustave iste odluke 2019. godine.
Službeno radno vrijeme sektorske ambulante biti će srijedom i petkom od 11.00 – 13.30 h, te se utvrđuje da će prvi radni dan početka rada u sektorskoj ambulanti u Gornjoj Voći biti u srijedu 11. kolovoza 2021. godine.
Prema Odluci HZZO postoje propisani kadrovski normativi na način da provođenje zdravstvene djelatnosti pruža 1 specijalist na 1700 osiguranika, minimum 1275 osiguranika, a ambulanta u Donjoj Voći je ispod utvrđenog minimuma za rad, ali unatoč tome Dom zdravlja Varaždinske županije i dalje osigurava zdravstvenu zaštitu stanovnicima Općine Donja Voća u punom radnom vremenu. Dodatno suočeni i svjesni  s problemom loše prometne povezanosti u našoj općini te u svrhu održanja dostupnosti zdravstvene zaštite svih mještana naše općine, preuzeli smo obvezu sufinanciranja i „sektorske ambulante“ u Gornjoj Voći.