T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Pogledajte izložbu Prapovijesna avantura!

Plakati na izložbi

Izložba plakata „Prapovijesna avantura“ u Staroj školi u Gornjoj Voći je otvorena do 5.11.

Pogledajte izložbu plakata „Prapovijesna avantura“ koja je otvorena do 5.11. Izložba predstavlja projekt Prehistory Adventure koji se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).
U suradnji s projektnim partnerima Općinom Radenci, Općinom Zreče, Arheološkim muzejem u Zagrebu, Odsjekom za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzejom Turopolja ovom izložbom plakata predstavljamo projekt Prehistory Adventure. U fokusu projekta nalaze se prezentacija, promocija i održivi razvoj kulturne baštine Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja koji se temelji na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, čija je zadaća da tijekom trajanja projekta definiraju nove metodološke pristupe te osmisle inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti.
Uz kulturnu baštinu navedenih regija, na izložbi su predstavljeni načini aktivacije njezina potencijala te uključivanja u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te  turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko-komunikacijskih tehnologija.