T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Ponosni na rezultate naših udruga!

Ponosni na rezultate naših udruga!

Udruge su važan čimbenik društvenog života svakog mjesta, bilo da se bave čuvanjem tradicije, sportom, lovom, turizmom.. Općina u skladu s mogućnostima potiče rad svojih udruga. Tako je ove godine proveden Javni natječaj za financiranje programa/projekata od interesa za opće dobro koje provode organizacije civilnog društva na području Općine Donja Voća za 2021.godinu, transparentno i sukladno zakonskim propisima. Na raspolaganju za projekte udruga bilo je 120.000,00 kuna. Prijavljeno je projekata vrijednosti 85.000,00 kuna i svi su zahtjevi odobreni u kompletnom traženom iznosu.
Općina, osim što pomaže rad udrugama financijski, pomaže im i u pripremi i prijavi projekata. Pokazatelj toga je odlična suradnja s NK Vindijom, s kojima je Općina zajednički prijavila projekt Postavljanje montažnih tribina i opremanje nogometnog igrališta NK Vindija te projekt Aktivni i zdravi u Općini Donja Voća. Udruga Mentor samo ove godine ima odobrene projekte vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna. 
Nadamo da će ovi dobri primjeri potaknuti i druge udruge da razvijaju projekte uz pomoć Općine. Pozivamo Vas da nam se javite sa svojim prijedlozima u Jedinstveni upravni odjel.