T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Praktično osposobljavanje žena na projektu Zaželi-faza II

Nakon što su odabrane žene u projektu Zaželi – faza II, u Pučkom otvorenom učilištu Krapina se provodi edukacija za pet žena za proizvođača poljoprivrednih kultura na ekološki način kroz verificirani program. Nakon tog programa edukacije polaznice stječu javnu ispravu, uvjerenje o osposobljavanju, koje se upisuje u e-radnu knjižicu. Cilj ove aktivnosti je povećanje njihove zapošljivosti nakon što ovaj projekt završi jer će kroz edukaciju steći nova znanja i sposobnosti pomoću kojih će poslije lakše do posla. Predviđeno trajanje edukacije je 60 dana.


U sklopu stručnog osposobljavanja započela je i stručna praksa na OPG-u Jurica Zrinski u Gornjem Ladanju.  OPG Zrinski je certificirani proizvođač ekoloških biljnih proizvoda (zemljište za uzgoj božićnih drvca, orah, masline, ljekovito začinsko i ukrasno bilje).  Uz stručno vodstvo  i upute vlasnika OPG-a Zrinski polaznice sade presadnice divlje ruže (šipka) na pripremljenom zemljištu. Polaznicama iz Donje Voće pridružili su se i polaznici programa iz Krapinsko-zagorske županije. 

Podsjećamo, Općina Donja Voća je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI – faza II“ financiran iz Europskog socijalnog fonda.