T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Projekt "Banka u Pošti"

Projekt "Banka u Pošti"

HPB-ove usluge za poslovne korisnike u poštanskim uredima

Revitalizirati život u manjim mjestima, podržati regionalnu rasprostranjenost stanovništva te stvoriti uvjete za kvalitetniji život i poslovanje građana i poduzetnika u manjim sredinama bili su razlozi pokretanja još jednoga zajedničkog projekta dvaju strateških partnera – Hrvatske poštanske banke i Hrvatske pošte.
Zahvaljujući mreži s više od 1000 poštanskih ureda u više od 800 mjesta i na svim naseljenim otocima u Hrvatskoj, ove su dvije institucije postale najveći distribucijski kanal za bankarske usluge u Hrvatskoj. Razvojem projekta „Banka u Pošti“, u najmanjim i najudaljenijim mjestima u državi koja nemaju pristup financijskim institucijama, omogućeno je kvalitetno bankarsko poslovanje i privatnim i poslovnim korisnicima.
U prvoj fazi projekta „Banka u Pošti“ bankarski servis, pod istim uvjetima kao u poslovnicama HPB-a, omogućen je svim građanima. Krajem 2020. projekt je proširen na segment poslovnih korisnika kojima je omogućeno bankarsko poslovanje u mjestima u kojima do tada nisu imali potrebne usluge. Time je osigurana financijska potpora poduzetnicima i lokalnoj upravi kao pokretačima gospodarskog razvoja lokalne zajednice i rasta zapošljavanja.
Poslovnim korisnicima omogućeno je u poštanskim uredima Hrvatske pošte posredovanje u otvaranju poslovnog računa HPB-a, obavljanje nacionalnog platnog prometa u kunama, ugovaranje internetskog i mobilnog bankarstva, depozita, kartica i ostalih bankarskih proizvoda i usluga.
Od početnog predstavljanja usluge u prosincu 2020. bankarske usluge za poslovne korisnike sada su dostupne u 690 poštanskih ureda diljem Hrvatske, što uključuje i 21 hrvatski otok, a plan HPB-a i HP-a je osigurati dostupnost bankarskih proizvoda i usluga poduzetnicima u svim poštanskim uredima Hrvatske pošte.
Jačanjem strateškog partnerstva i povećanjem dostupnosti korisnih i cjenovno prihvatljivih bankarskih usluga stvaraju se preduvjeti za bolji život u Hrvatskoj u skladu s misijom HPB-a, a u cilju razvoja lokalnih zajednica i cijeloga hrvatskoga gospodarstva.