T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Prvi dan škole

Nakon dugog i bezbrižnog ljeta, prvi ponedjeljak u mjesecu rujnu već je tradicionalno rezerviran za početak nove školske godine. Upravo je ovo najuzbudljiviji dan za novih 23 učenika, koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe. Osim prvašića, ni roditelji nisu krili uzbuđenje zbog nove stranice u životu njihove djece.

Prvi su u klupe sjeli đaci u područnoj školi Gornja Voća, a dočekala ih je učiteljica Tea Ribić, ravnateljica OŠ Andrije Kačića Miošića Ksenija Čretni te načelnica Općine Sanja Kočet. Iako vidno uzbuđeni, osmjeh na lice im je izvukao prigodan poklon koji im je donijela načelnica, a budući školski kolege srdačno su pozdravili nove učenike njihove škole.

Nakon Gornje Voće, prvašići i njihovi roditelji, nestrpljivo su čekali prvi dan škole i u Donjoj Voći. Nakon pozdravnog govora učiteljice Zdenke Godinić, njihovi stariji kolege priredili su im nekoliko točaka kako bi im veselom pjesmom i recitacijom zaželjeli dobrodošlicu u školske klupe. U ime Općine pozdravila ih je načelnica Sanja Kočet koja im je zaželjela puno uspjeha, mudrosti i strpljenja u školskim klupama, kao u ovoj, tako i u svim budućim školskim godinama. Općina Donja Voća, svim prvašićima je osigurala pribor za likovnu kulturu.