T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Rekonstrukcija i proširenje grobne kuće

Rekonstrukcija i proširenje grobne kuće

Ministar svečano dodijelio odluku o sufinanciranju načelniku Jurgecu

Danas je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darko Horvat, načelniku Općine Donja Voća Krunoslavu Jurgecu dodijelio odluku o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcija i proširenje grobne kuće“.


Naime, danas je u Vinici bila održana svečana dodjela odluka o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2021. godini za Varaždinsku županiju. 

Ovo je još jedan projekt koji smo planirali lani, iskazali u proračunu, prijavili na više natječaja i sada smo dobili prva sredstva od Ministarstva gospodarstva, na čemu se zahvaljujem svojem prijatelju ministru iz Donje Dubrave g. Darku Horvatu. Gospođi koja želi reformirati našu Općinu i graditi grobnu kuću EU sredstvima ( za koje očito jedino ona zna) poručujem da se sredstva moraju znati planirati, prijaviti i onda realizirati.  Jedno je htjeti i onda govoriti i besmislice o EU sredstvima za groblja a drugo je planski promišljati i realno planirati i djelovati. Sve u svemu, do Svih svetih imati ćemo novu grobnu kuću i ogradu oko našeg groblja sa uređenim okolnim putevima te nadam se posječenom šumom u gornjem dijelu groblja“ načelnik Kruno Jurgec

U ožujku je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2021. godini, na koji je i Općina Donja Voća prijavila svoj projekt „Rekonstrukcija i proširenje grobne kuće“. 
390 jedinica lokalne samouprave dostavilo je svoje projektne prijedloge ukupne vrijednosti 290.095.893,60 kuna. Za njihovu realizaciju od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zatraženo je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 118.038.971,41 kuna.

Cilj projekta "Rekonstrukcija i proširenje grobne kuće" je ujednačavanje komunalnog standarda Općine Donja Voća s drugim dijelovima Hrvatske odnosno osiguranje kvalitetnije komunalne usluge i bolje obavljanje komunalne djelatnosti.

Odluka