T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Školarci vježbali što učiniti u slučaju potresa

učenici se skrivaju ispod stolova

Izvedena vježba evakuacije u slučaju potresa u donjovoćanskoj školi

Jučer je u 11.15 h u OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća izvedena vježba evakuacije u slučaju potresa. Naime, kako škola ima dokument "Procjena opasnosti" u kojem su opisane i aktivnosti postupanja u slučaju potresa, a nedavno su se dogodili razorni potresi u Zagrebu te na području Banovine koji su se osjetili u blažim oblicima i na području Varaždinske županije, preporučeno je školama da se izvode vježbe u slučaju opasnosti od potresa.
Ravnateljica je odmah stupila u kontakt s mjesnim DVD-om te dogovorila cjelovitu vježbu evakuacije i spašavanja ozlijeđenih iz ruševina za mjesec svibanj, a pojedinačne vježbe evakuacije izvodit će se s učenicima po povratku u školu.
Kako su ovih dana u školi mlađi učenici, prva vježba izvedena je danas.
Iako je vježba bila najavljena, kod nekih je najmlađih učenika izazvala veliki strah te je bilo i suzica. Učenici i osoblje škole koje se našlo na radnom mjestu vrlo brzo su napustili školske prostore, nakon što su se sklonili ispod školskih klupa ili dovratnika. Zajedničko okupljanje bilo je na igralištu škole do kojeg su učenici došli izbjegavajući hodanje u blizini školskog objekta.
Vježba će se ponoviti kako bi se kod učenika smanjio strah od takvih situacija kad se i stariji učenici vrate u školu, a po potrebi i prije.