T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Svečano obilježavanje jubileja

Svečano obilježavanje jubileja

Vlč. dr. JOSIP GREGUR - 40 godina misništva i 50 godina redovništva

Ove nedjelje, 22. kolovoza 2021., svečano je obilježen veliki jubilej - vlč. dr. Josip Gregur, salezijanac, proslavio je 50 godina redovništva i 40 godina svećeničkog rada. Ustrajni, neumorni rad za Boga, za brata čovjeka, za svoj narod nešto je veličanstveno i uzvišeno.
Svečanost su uveličali svojim dolaskom i svećenici iz susjednih župa. Prof. dr. Josip Gregur, rođen 1952. godine, profesor je liturgije na sveučilištu u Augsburgu. Život i rad vezan mu je uz Njemačku, gdje odlazi 1972. g. na učenje njemačkog i na studij filozofije. 
Ovom svečanom događaju pridružila se i Općina Donja Voća, te KUD Voća, u čije ime je slavljeniku predan djelić voćanskog kraja - slika kapele sv. Tome i Izidora, autora Vinka Gregureca, nastale na ovogodišnjoj koloniji Dani Slavka i Stjepana Stolnika. 
Radost obljetnice i euharistijskog slavlja podijeljeno sa župljanima, obitelji, rodbinom, gostima iz Njemačke te sa svećenicima nastavljeno je i nakon svete mise gdje je zajedništvo nastavljeno uz svečani ručak i zajedničko razgledavanje Voće.