T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

U Donjoj Voći održan sastanak državnih tajnika MUP-a Hrvatske i Slovenije

U Donjoj Voći održan sastanak državnih tajnika MUP-a Hrvatske i Slovenije

Državni tajnici MUP-a Republike Hrvatske i Slovenije sastali se s načelnikom Krunoslavom Jurgecom.

9. listopada u Gornjoj Voći je održana je prezentacija i radni sastanak državne tajnice MUP-a Republike Hrvatske Terezije Gras i državnog tajnika MUP-a Republike Slovenije Franca Kanglera s načelnikom Općine Donja Voća Krunoslavom Jurgecom. Tema sastanka bila je prezentacija projekta „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“ te predstavljanja sinergije Projekta sa zahtjevima policija dviju država u funkciji sigurnosti granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka iste.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Vijeća Općine Donja Voća Josip Vincek, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno, te načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, dok su u izaslanstvu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije uz državnog tajnika, sudjelovali i direktor Uprave uniformirane policije Danijel Lorbek, direktor Policijske uprave Maribor Aleksander Thaler i Vlado Maksimovič iz Kabineta ministra. Uz njih, prezentaciji i radnom sastanku nazočili su i voditelji službi i načelnici policijskih postaja iz Policijske uprave varaždinske.

Pritom je slovenski državni tajnik Franc Kangler naglasio: „Ovo je na priznanje općini i ljudima ovdje da jedna tako mala općina može dobiti 9 milijuna eura za ovako velik projekt sa svojim partnerima. Veselimo se što se misli i na nas Slovence ovdje na granici, da možemo naći pozitivnu sinergiju čiji će rezultat biti da ljudi budu sigurni. Moramo spriječiti ilegalne migracije i kriminal koji je posljedica ilegalnih migracija. Zato je ovakav projekt dobar za policiju i na slovenskoj i na hrvatskoj strani. Znam da nije lako doći do europskog novca, treba puno papira, i znam kako radi administracija u Briselu. Ali administracija u Briselu, i u Hrvatskoj, prepoznala je vaš projekt kao vrlo dobar.“