T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Uključite se u programe za starije!

logotip udruge Mentor

Udruga Mentor započela s provođenjem projekta za starije

Udruga Mentor potpisala je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ugovor o dodjeli financijskih sredstva za provedbu projekta Usluge usmjerene na povećanje kvalitete života i zaštite starijih osoba s područja Općine Donja Voća čija vrijednost u prvoj godini provedbe je 108.000,00 kuna.

Ovaj dvogodišnji projekt, koji za cilj ima povećanje kvalitete života i zaštite starijih osoba s područja Općine Donja Voća, započeo je 1.siječnja a trajat će do 31.prosinca 2021.godine. U projektu će se starije osobe uključiti u cijeli niz aktivnosti, i to na tjednoj bazi,  kroz zabavno-društvene igre, sportsko-rekreativne aktivnosti, kulturno-kreativne radionice ali i edukacijske aktivnosti, kao što su predavanja o prevenciji bolesti i informatičkoj pismenosti. Za starije osobe predviđeni su i posjeti manifestacijama i muzejima.

Kako je tjelesna aktivnost jedna od mjera prevencije zaštite zdravlja starijih osoba, prve aktivnosti koje će Udruga Mentor organizirati za starije osobe uključuju sportske aktivnosti tj. šetnje prirodom na području Općine Donja Voća koje će se prilagoditi mogućnostima i potrebama zainteresiranih starijih osoba.

Partner na projektu je Općina Donja Voća kojoj ovo nije prvi projekt usmjeren na starije osobe, bilo da je u njemu kao voditelj ili kao partner, čime pokazuje koliko joj je briga o mještanima zlatne, treće dobi bitna. „Oni u svojim ranijim godinama izgrađivali Voću i mi smo danas dužni brinuti se o njima na pravi način“ kazao je načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec.

„Svaka je osoba, bez obzira na kronološku dob, sposobna za određenu vrstu aktivnosti – tjelesne, mentalne, kreativne. Godine nisu i ne smiju biti ograničavajući faktor za provođenje aktivnog životnog stila i zbog toga smo prijavili ovaj projekt. Želimo spriječiti negativne posljedice koje starenje ima na zdravlje osoba, međusobno ih povezati, integrirati u društvo, potaknuti ih na stvaranje i učenje odnosno povećati kvalitetu njihova življenja u različitim aspektima.“ ističu u Udruzi Mentor i pozivaju „Dragi naši mještani starije životne dobi, budite aktivni, zadovoljniji, samostalniji i zdraviji kroz sudjelovanje u aktivnostima koje za vas organiziramo! Javite nam se u Udrugu Mentor ili na kontakt telefon Općine Donja Voća 042 766 711 i pridružite nam se!“


                                                                     Vaša Udruga Mentor i Općina Donja Voća


Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Sadržaj ovog poziva osobama starije životne dobi u isključivoj je odgovornosti Udruge Mentor i ne održava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.