T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Uređenjem okoliša obilježen svjetski Dan zaštite okoliša

Na inicijativu ravnateljice i učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture, sat nastave su 7.lipnja učenici 8. ,7., i 6. razreda, čistačice, učitelj i ravnateljica proveli na neobičnom satu koji je bio spoj ekologije i spretnosti.
Dan zaštite okoliša je bio subotu prije, pa su u školi ovaj značajan datum obilježili u ponedjeljak. Organizirana je mala edukacija te korisna akcija u kojoj su učenici sudjelovali u čišćenju školskog zemljišta, okoliša i igrališta.
Svi su spretno i s veseljem čistili otpadno granje koje je ostalo od rušenja opasnih stabala, grabljali pokošenu travu, skupljali češere i suhe grančice oko škole, na školskim stazicama i igralištu.
Ravnateljica je svakom razredu u nekoliko poticajnih rečenica objasnila važnost ove akcije i brige za okoliš od vlastitog doma, zajednice u kojoj živimo i učimo pa do Zemlje u cjelini.
Suho smeće pod nadzorom Dobrovoljnog vatrogasnog društva bilo je spaljeno kako se ne bi ugrozila ničija imovina. To je ujedno bila i prilika da se učenici educiraju kako se proljetno čišćenje organskog otpada također mora spaljivati pod nadzorom da se izbjegnu možebitni požari i ugrožavanja ljudskih života.