T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Voćanska škola obilježila Dan općine i župe

stol na kojem su izloženi dječj radovi

Dan općine i župe voćanski školarci proslavili pod motom "novo normalno", izloživši radove mladih zadrugara

Svake su godine učenici voćanskih škola s veseljem dočekivali Dan općine i župe jer su mogli ići na misu i tradicionalno voćansko martinjsko prošćenje. Na svečanoj misi su imali tada priliku čuti  zanimljivu propovijed o zaštitniku općine i župe, svetom Martinu. U školi je tih dana uvijek bilo živo i svečano jer su učenici mogli nastupiti i na općinskoj priredbi sa svojim pjesničkim uradcima na voćanskom govoru, kojima su redovito nasmijali goste jer su pjesme bile posvećene moštu, guski, klijetima i dogodovštinama uz Blagdan sv. Martina. Slikala se tih dana voćanska crkva, pisalo o motivima lokalnog zavičaja, organizirale radionice izradbe voćanske hižice i niz drugih aktivnosti.

Ovogodišnja epidemiološka situacija sve je poremetila te su u školi zabranjena miješanja učenika iz različitih razreda tako da je obilježavanje svedeno na individualni rad po učionicama, a u školskom holu je voditeljica Učeničke zadruge"Hižica" uredila izložbeni prostor radovima mladih zadrugara posvećenima Voći i Blagdanu sv.Martina.

Tako su ovaj Dan općine i župe voćanski školarci proslavili pod motom "novo normalno", izloživši radove koji su nastali u nekim boljim epidemiološkim danima.