T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Voćanski osnovnoškolci uspješni na kajkavskom natječaju u Zelini

naslovnica knjige

Radovi voćanskih osnovnoškolaca u zbirci "Prejdi breg i dale bu ravnica"

Ovih dana u školu je stigla zbirka "Prejdi breg i dale bu ravnica" koja je nastala kao rezultat najuspješnijih literarnih i likovnih radova osnovnoškolaca koji su se prijavili na 40.Smotru dječjega kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"- Sv.Ivan Zelina.
Voćanski osnovnoškolci i ove su godine bili uspješni te su za izvođenje i objavljivanje u zbirci izabrana dva literarna i jedan likovni rad.
Literarni rad inspiriran teškoćama s nastavom na daljinu napisala je Karolina Kokot te mu je dala naslov Lefku, a ljubav kao vječna tema pojavila se u radu Lane Stolnik naslova Reči mi.
Likovni rad Cirkva Rebeke Zelić izabran je za ilustraciju jedne pjesme istoga naslova. Tako su se učiteljica Hrvatskog jezika Dubravka Tuđan i učitelj Likovne kulture Danko Merin ponovno pojavili kao izuzetno uspješni mentori koji znaju prepoznati i oblikovati učeničke talente i usmjeriti ih prema kvalitetnim kreacijama koje su zapažene na natječajima.
Učenice i mentori kao i škola postali su vlasnici tiskane zbirke i zahvalnica za predani rad na očuvanju kajkavske kulture.
Mnoštvo sličnih priznanja nalazi se na zidovima naših škola te u školskoj pismohrani što dokazuje da su učenici likovne i literarne gene naslijedili od svojih voćanskih predaka, a škola pronašla način da ih iznjedri na površinu i pokaže široj javnosti.