T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Voćansko Vincekovo 2023.

Voćansko Vincekovo 2023.

U Općini Donja Voća, ove će se nedjelje, 22.01.2023. održati „Voćansko Vincekovo 2023.“ Udruga vinograda „Barilček“ pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća, organizira pohod povodom obilježavanja radova u vinogradu, blagdana Sv. Vinka. Da bi godina bila rodna i vino teklo, pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da se okupimo u što većem broju kako bi po starim narodnim običajima dobro zalijali trseke.

Program Voćanskog Vincekovog počinje Svetom misom u crkvi Ivana Krstitelja u Gornjoj Voći u 9 sati. Ako želite malo dulje odspavati, možete se pridružiti pohodu u 10 sati, kod izvora Banjevac. Prijave na pohod otvaraju se u 9.30 te je u 10 sati polazak prema pitomim voćanskim bregima. Sam pohod traje otprilike 3 sata i 30 minuta, a obići će se dva vinogradara, vinogradarski punkt i Etno kuća.

Startnina iznos 5 eura, a svaki sudionik dobit će čašu i osigurane su okrijepe kod svake stanice, a na kraju, kod Etno kuće, Udruga „Barilček“ osigurala je gulaš te Vas očekuje nastup muzičke sekcije KUD-a Voća i TS „Prvi srakarski tamburaši.“