T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Započela je s provedbom 2. faza projekta ZAŽELI – faza II

Započela je s provedbom 2. faza projekta ZAŽELI – faza II

davanje potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju


U sklopu projekta „ZAŽELI – faza II“ do sada je završena edukacija 5 žena, koje su dobile javnu ispravu, uvjerenje o osposobljavanju, koje se upisuje u e-radnu knjižicu s ciljem povećanja njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta.

U tijeku je i duga faza projekta - davanje potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Novozaposlene žene će tijekom 12 mjeseci svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 30 krajnjih korisnika. Svaka žena pružat će pomoć u kući za minimalno 6 korisnika. Pomagat će u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora/domova, obavljanju osnovnih dnevnih aktivnosti,  briga o higijeni  i slično krajnjih korisnika.  

Problemi koje rješava ova faza projekta je vezan na veliki udio starijeg stanovništva u ukupnoj populaciji općine, koji imaju niska primanja, nalaze se u stanju socijalne isključenosti i siromaštva i prijeti im institucionalizacija, teritorijalno su izolirani, žive u teže dostupnim mjestima te im je svaki oblik pomoći potreban.

Da podsjetimo, Općina Donja Voća je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI – faza II“ , financiran iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je udruga Mentor, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.