T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Interpretacijski centar Virtualna zagorska hiža

NAZIV PROJEKTA: Interpretacijski centar Virtualna zagorska hiža
Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini

UGOVORNO TIJELO:: Ministarstvo turizma

IZNOS SUFINANCIRANJA: 320.000,00 kn

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.041.175,75 kn

RAZDOBLJE PROVEDBE: 12 mjeseci od potpisa Ugovora (2.10.2020.)

OPĆENITO O PROJEKTU: U sklopu projekta izrađena je aplikacija – proširen je zid sjećanja, virtualno putovanje zagorskim bregima i proširen je interaktivni stol.

Proširenje zida sjećanja – Virtualna galerija naivnog slikarstva:
Na već postojeći zid sjećanja u virtualnoj hiži bit će pridodana još jedna interaktivna jedinica upravljiva dodirom u autentičnom drvenom okviru, čime će se zaokružiti putovanje posjetitelja u umjetničku prošlost i spomenare voćanskog kraja. Rješenje uključuje nekoliko galerija slika domaćih autora te virtualno slikarsko platno na kojem će posjetitelji moći slikati uz upotrebu virtualnih boja i kistova. Interaktivna jedinica bit će povezana s već postojećim centralnim sustavom za upravljanje sadržajem.

Virtualno putovanje voćanskim bregima:
Kroz inovativni prenosivi sustav virtualne stvarnosti realizirat će se putovanje voćanskim krajem zelenim bregima, vinogradima, upoznavanje događanja i običaja, koji se tradicionalno odvijaju u voćanskom kraju, starih navada koje se čuvaju iz generacije u generaciju. U ovom dijelu projekta obavit će se produkcija i snimanje 3D filmova voćanskih običaja i događanja koja će se u posebnoj aplikaciji moći pregledati kroz suvremene 3D naočale za virtualnu stvarnost. Svim sadržajima ove aplikacije moći će se pristupiti kroz centralni sustav za upravljanje sadržajem. 3D naočale i tablet računala bit će smještene na posebno izrađenom stalku/vitrini, koji se mora uklopiti u autentični interijer virtualne hiže.

Proširenje aplikacija interaktivnog stola
U prvoj fazi projekta virtualne hiže realiziran je stol upravljiv dodirom s brojnim aplikacijama i sadržajima. U ovoj fazi postojeće će se aplikacije proširiti. Prateći već postojeći dizajn predviđeno je dodavanje nekoliko galerija slika koje oslikavaju tradicionalni život seljaka, težaka.

Svim sadržajima će se moći pristupiti i upravljati iz centralnog sustava.